Címlap Közlekedés Furcsa döntés...

Furcsa döntés: nem parkolhatnak ingyen a hibrid autók Pécsen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az új pécsi parkolási rendelet szerint ezentúl kizárólag a tisztán elektromos járművek parkolhatnak ingyen a városban, amelyhez előzetesen regisztrálni kell majd. A rendelet a veszélyhelyzet megszűnését követő napon lép hatályba.

A döntés értelmében a baranyai megyeszékhely lett az ország első olyan települése, ahol a tölthető hibridektől megvonják a zöld rendszámos ingyenes parkolás lehetőségét – írja a villanyautosok.hu.

Az új önkormányzati rendelet azonban csak a koronavírus-járvány gazdasági hatásainak enyhítése érdekében hozott kormányrendelet szerinti veszélyhelyzet megszűnése után lép életbe.

Az önkormányzat lépése következtében tehát csak a tisztán elektromos autók tulajdonosainak nem kell majd fizetniük a parkolásért Pécsen – de ők is csak akkor, ha előzetesen regisztráltak. Így azok, akik nem Pécsen laknak, vagy turisztikai céllal érkeznek Pécsre, komoly fejtörést okozhat a rendelet, ugyanis a regisztráció módjáról (online vagy személyes) egyelőre nincs információ.