Címlap Közlekedés Hétfőn a busz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi helyi közösségi közlekedésben vasárnap a sztrájkmenetrendben 1161 járat indításával – a megszokotthoz képest mindössze 10 járattal kevesebbel – biztosítható volt az elégséges szolgáltatás, hétfőn viszont már a járatok mintegy harmada maradhat ki – tájékoztatott a Tüke Busz Zrt.

A közlekedési vállalat szerint a Szolidaritás Autóbusz-Közlekedési Szakszervezet (SZAKSZ) által január 28-ra és 29-re meghirdetett munkabeszüntetés ideje alatt a társaság törekszik – jogszabályokban meghatározott módon – az elégséges szolgáltatások biztosítására.

Hétfőn a normál menetrend szerinti 1884 járat helyett 1363 járat indításával – a normál menetrendhez képest 521 járattal kevesebbel – biztosítani lehet az elégséges szolgáltatást – jelezte a cég.

Prioritásként kezelik majd a város ipari parkjaiban működő, illetve a kiemelt foglalkoztatók dolgozóinak a műszakváltásokhoz igazodó szállítását, és arra törekednek, hogy a pécsiek minden lehetséges felületen pontos információkat és tájékoztatást kapjanak az elégséges menetrendi szolgáltatásról. Ennek keretében minden megállóba figyelemfelhívó tájékoztatást helyeztek ki, a társaság honlapján és a tukebusz.hu-n is részletes sztrájkmenetrendet tettek közzé.

Az érdekképviselettel való megegyezés érdekében a Tüke Busz menedzsmentje meghívta január 30-ára, keddre a bértárgyalás újabb fordulójára a két reprezentatív szakszervezet küldöttségét.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: