Címlap Közlekedés Hétfőtől azér...

Hétfőtől azért járnak gyakrabban a pécsi buszok, hogy ne legyen zsúfoltság

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A közintézmények nyitásának következő lépésében május 10-én jelenléti oktatásra állnak át az általános iskolák felső tagozatai is és a középiskolák is. Azért, hogy lehetőleg ezt követően se alakuljon ki zsúfoltság az autóbuszokon, a reggeli és a délutáni időszakban gyakrabban közlekednek a Tüke Busz járatai.

Az óvodák nyitása, az általános iskola alsó tagozatainak részleges tantermi oktatásának a bevezetése és az esti utasforgalom élénkülése miatt

2021. április 19-étől már változott Pécs helyi autóbuszjáratainak a menetrendje. A Tüke Busz Zrt. és a BIOKOM Nonprofit Kft. munkatársai a város kiemelt pontjain azóta is folyamatosan nyomon követték az utasforgalom alakulását, és értékelték az utasszámokat.

A menetrendváltozás hétfőtől nem csupán a reggeli és a délután időszakot érinti majd.

Az esti kijárási tilalom módosulását követve egyes vonalakon a késő esti menetrend is változik, esetenként a korábbi, 2020. november 14-ét megelőző menetrend lesz érvényes a pécsi közösségi közlekedésben.

Emellett az éjfél környéki éjszakai járatok is újra közlekednek Pécsett május 10-étől. A menetrend változás további részleteiről ITT olvashat.

Kiemelt képünk illusztráció.