Hétfőtől vehetjük meg a jövő évi autópálya-matricákat

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A 2021-es éves országos és megyei autópálya-matricák 2020. december 7-től elérhetőek a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. (NÚSZ) saját értékesítési felületén, ügyfélszolgálati irodáiban és viszonteladó partnereinél.

A 2020. évre váltott ugyanilyen típusú vignetták 2021. január 31-ig biztosítanak úthasználati jogosultságot a hazai díjköteles gyorsforgalmi utakon – közölte a szolgáltató. Az autópálya-matricákat így 13 hónapon keresztül lehet használni.  

A kialakult járványhelyzetre tekintettel az e-matrica vásárláshoz a NÚSZ Zrt. elsősorban a saját, mobiltelefonra optimalizált elektronikus értékesítési felületét, az ematrica.nemzetiutdij.hu oldalt ajánlja. Az itt történő vásárlások után nem kell kényelmi díjat fizetni, a jármű adatait csak egyszer kell megadni, így a későbbi vásárlások alkalmával a tévesztések – például rendszámelírás – esélye nullára csökken, és még a vásárlást igazoló bizonylatot sem kell megőrizni 2 évig.

Hirdetés
Előző sztori

Bán Gábor: „Szeretnék egyszer a csapattal bajnok lenni!”

Következő sztori

Korábban jön a nyugdíj

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Live Pécs rádió
Rádió 1