Címlap Közlekedés Ingyen buszoz...

Ingyen buszozhatunk ma, az autómentes napon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Európai Mobilitási Hetet minden évben szeptember 16. és szeptember 22. között rendezik meg ez európai városok és nagyvárosok.

Az autómentes nap e tematikus hét kiemelt programja, amely a társadalom környezettudatosságát hivatott erősíteni. E napon Pécsen is arra ösztönzik a lakosságot, hogy ezen a napon ne autóval, hanem alternatív megoldásként a közösségi közlekedést használva, autóbusszal induljanak útnak a városban.

A Tüke Busz például a koronavírus-járvány időszakában azt tapasztalta, hogy többen közlekedtek autóval, ehhez az ingyenes parkolási lehetőség is nagymértékben hozzájárult. A járványidőszak alatt megnövekedett autós közlekedés továbbra is jelentős forgalmi terhelést és torlódásokat okoz a Pécs városában.

Az Autómentes nap egyik fő üzenete a környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítése, ezért szeptember 22-én, az autómentes napon, a Tüke Busz Zrt. valamennyi járatán mindenki számára díjmentesen biztosítja a közösségi közlekedést Pécs város közigazgatási területén.

Az autómentes napon a díjmentes utazási lehetőség biztosításával az is cél, hogy újra minél többen vegyék igénybe iskolába, munkába járáshoz vagy családi kiránduláshoz a közösségi közlekedést. Szakértők szerint a járvány terjedésében a tömegközlekedés nem jelent nagy kockázatot.