Címlap Közlekedés Ingyenes wifi...

Ingyenes wifit tesztelnek a pécsi elektromos buszokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ingyenes wifiszolgáltatást vezetnek be a pécsi elektromos buszokon. Az internet-szolgáltatás március 13-ától – várhatóan 3 hónapig – egyelőre tesztüzemben működik.

A pécsi közlekedési társaság közleménye szerint a pécsi közösségi közlekedésben az utasok a Főpályaudvarról és Uránvárosból induló elektromos autóbuszok teljes utasterében díjmentesen használhatják a wifiszolgáltatást, ezt a járműveken kihelyezett piktogramok is jelzik. Az utazás ideje alatt a mobil eszközökön a wifikapcsolati pontok között elérhető a Tüke Busz hálózata, amelyhez a felhasználási feltételek elfogadásával automatikusan, jelszó nélkül lehet csatlakozni.

Az ingyenes fedélzeti wifiszolgáltatás alapvetően üzenetküldő alkalmazások, továbbá weboldalak böngészésére, látogatására, valamint elektronikus üzenetek (e-mail-ek) küldésére és fogadására alkalmas. A szolgáltatásban a nagy adatforgalmú videómegosztó oldalak (YouTube, TikTok stb.) elérését a tesztüzem ideje alatt korlátozzák.