Címlap Közlekedés Ismét változi...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi közlekedési vállalat tájékoztatása szerint péntek délután megnyitották a Pláza-csomópontot, amely az érintett járatok (1-es, 55-ös, 30Y-os) közlekedését is befolyásolja.

A csomópont megnyitástól kezdve az 1-es és az 55-ös járatok Kertváros felé a Megyeri út – Nagy Imre út – Maléter Pál út útvonalon közlekednek. Az Aldi melletti ideiglenes megállóban továbbra is megállnak az autóbuszok, majd a Penny áruház melletti Nagy Imre út és a Sarolta utca megállók következnek. Az autóbuszok a Lahti utca megállótól újra eredeti útvonalon közlekednek. Uránváros irányába irányba a Várkonyi Nándor utca megálló után a Maléter Pál út – Varsány utca – Keszüi út – Megyeri út az útvonal. Új megállók az útvonalon: Lahti utca, Bogár utca, Vásártér.

A 30Y-os járatok közlekedése Kertváros irányába: A Körber megálló után Móra Ferenc utca – Megyeri út – Nagy Imre út. A Vásártér megálló még nem üzemel, ezért a Nagy Imre út megállóban tudnak megállni az autóbuszok. Az autóbusz-közlekedésben a Klinikák felé nincs változás.

A Nagy Imre úti megállót (a Penny mellett) a nyári szünetben építik majd át.