Címlap Közlekedés Jelentősen me...

Jelentősen megváltozik a forgalmi rend az egyik pécsi városrészben

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A lakosság kérésére behajtani tilos táblákat helyeztek ki a régi Kertvárosból az Északmegyer dűlőre vezető utcákban a múlt hét folyamán, az itt lakók ugyanis arra panaszkodtak, hogy a környék vállalatainak dolgozói a csendes lakóövezeti utcákon keresztül közelítik meg munkahelyeiket, ami különösen műszakváltások idején jelentősen megnövelte a járműforgalmat a szűk utcákban.

A tiltás miatt jelenleg az Északmegyer dűlőben alakul ki rendszeresen torlódás a műszakváltások idején, ezért a környék forgalmi rendjének ismételt átalakítását kezdeményezte a pécsi önkormányzat a városi tulajdonú közutakat üzemeltető Biokomnál.

Egyrészt az egykori benzinkúttól egy hídon át szintén az Északmegyer dűlőre vezető, eddig egyirányú utcát szerdától kétirányúvá teszik a 3,5 tonna össztömegnél kisebb súlyú járművek (vagyis a személygépkocsik) számára. Ezzel az Északmegyer dűlő – Siklósi úti lámpás csomópont leterheltségét enyhítik, ami segíti a keleti, északi és déli irányú megközelítést.

Másrészt mintegy 300 méternyi út felújítását követően – várhatóan a jövő héttől – kizárólag az érintett vállalatok dolgozóinak célforgalmú használata előtt megnyitják a vásártér északi részét oly módon, hogy a vásártér további részeit kerítéssel zárják el. Ezzel a nyugati irányú közlekedés lehetőségét növelik, szintén kizárólag a 3,5 tonna össztömegnél kisebb súlyú járművek (vagyis a személygépkocsik) számára.

A hatóságok rendszeresen ellenőrizni fogják, hogy az ideiglenes útszakaszt csak az arra jogosultak használják-e.