Címlap Baranya Megszűnik egy...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Augusztus 1-jétől pótlóbuszokkal biztosítja a közlekedést a MÁV tíz mellékvonalon – köztük egy baranyai szakaszon -, miután az ottani vasúti személyszállítás szüneteltetéséről döntött – írta meg Facebook-bejegyzésében a Városi és Elővárosi Közlekedési Egyesület (VEKE).

A megszűnő tíz vonal között szerepel a Godisa és Komló között közlekedő járat is. Az indoklás szerint a vonatok alacsony kihasználtsággal futnak, főleg azért, mert az elmaradt infrastruktúra-fejlesztés miatt a vasúti közlekedés itt nem versenyképes a közútival. A megállóhelyek sokszor például több kilométerre helyezkednek el a települések központjaitól.

A VEKE szerint az eredeti listán rajta volt még további három mellékvonal is – így a Villány és Mohács közötti szakasz is -, azoknál viszont jelentősen eltért a vonalvezetés a közút és a vasút között, és az utóbbi volt a gyorsabb, ezért maradhatott meg.