Címlap Közlekedés Négyszeres ár...

Négyszeres árral húzta volna le az óvodásokat a Tüke Busz: Bognár Szilvia közbelépett

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Óvodások – pontosabban: óvodavezetők, szülők – panaszkodtak Bognár Szilviának azért, mert a Tüke Busz durván megemelte a csoportos bérlések utáni díjat.

A képviselő beleállt az ügybe, és most közölte: sikerrel járt, a jövőben nem sújtja magasabb bérleti díj az óvodákat.

“Talán emlékeznek, a legutóbbi rendes közgyűlésen (06.14.) képviselői kérdést tettem fel a Tüke Busz Zrt. buszok bérlését érintő megdöbbentően magas áremelkedésével kapcsolatban (ami, mint kiderült, a megrendelhető legkisebb távolság bevezetése miatt áll elő).

A hozzám érkező jelzések alapján az óvodai csoportok a változás után nem tudták volna megfizetni a bérlést, mert a korábbi ár négyszerese terhelte volna őket

– idézte fel az előzményeket a képviselő.

“Ennek következménye többszörösen negatív lett volna (máshol bérelnek az óvodák, ezzel romlik a társaság presztízse; a gyerekek nem jutnak el városi attrakciókra, hiszen a menetrend szerinti járatokon velük csoportosan biztonságban utazni nem lehet)” – folytatta.

“Kiderült, hogy a vezérigazgató túlzottan önjáró volt és nem kellően körültekintő, így vissza kell vonnia az intézkedését. Ez azt jelenti, hogy az óvodákat a jövőben nem sújtja magasabb bérlési díj”

– zárta beszámolóját Bognár Szilvia, aki be is mutatta a polgármestertől kapott levelet.

A képviselő teljes posztja itt érhető el: