Címlap Közlekedés Olajelválaszt...

Olajelválasztóval ellátott, új parkoló nyílt Pécsett a Verseny utcában

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

85 férőhelyes parkolót adtak át a Verseny utcában, ami a PVSK-pályára érkező gyerekek, szülők, valamint szurkolók mindennapjait könnyíti meg. Emellett a gyerekek biztonsága érdekében járdaszigetet helyeztek el ezen útszakaszon, ami lassítja a forgalmat.

5 milliárd forintos beruházás egyik eleme volt

Az épülő labdarúgópálya, a hozzá tartozó lelátó, a judo- és ökölvívóterem, az atlétikai csarnok és a futófolyosó mellett a beruházás fontos eleme a parkoló.

Már most népszerű a parkoló

„Ez egy nagy lépés, hiszen ezen a közel 5 milliárdos beruházáson évek óta dolgozunk és hónapról hónapra lépünk előre. A sportolóinkat, szurkolóinkat és a sporteseményeinken részt vevőket kiszolgáló 85 férőhelyes parkoló átadása komoly lépése ennek a projektnek

mondta Rákossy Balázs, a PVSK társadalmi elnöke.

A parkoló kialakításával együtt a Verseny utca is megújult kétszáz méteren

Az új aszfaltburkolat mellett járdasziget létesült, emellett kanyarodósáv és a déli oldalon autóbuszok elhelyezésére szolgáló parkolósáv is épült. A meglévő gyalogátkelő is az új parkolóhoz került, a járdaszigettel így biztonságosabb lett az átkelés. Az új létesítmények megfelelő megvilágítást kaptak, ami nemcsak a parkolót és környezetét, hanem a kerékpárút egy szakaszát is megvilágítja.

Az új parkolót az érvényes környezetvédelmi előírások alapján építették, a csapadékvíz az olajleválasztón keresztül kerül a városi csapadékvíz-elvezető rendszerbe.

A környezettszennyező és a kerékpárutat folyamatosan rongáló elöregedett nyárfák helyére több ezer cserjét és sok lombos fát ültettek a kivitelező szakemberei. A növényzet gondozását a PVSK munkatársai már a műszaki átadást követően megkezdték, a nagy melegre való tekintettel naponta locsolnak.

„Rengeteg panasz és idegeskedés övezte a PVSK rendezvényeihez és edzéseihez kapcsolódó parkolást. Ez az új létesítmény átadásával jelentős részben megoldódik. Figyelembe véve az elmúlt időszak nehézségeit, sikernek könyveljük el az új, kulturált parkoló megvalósulását

– mondta Czerpán István, a PVSK elnöke.

A legfontosabb tudnivalókat a bejáratnál és a kijáratoknál elhelyezett információs táblák is tartalmazzák. A parkoló használati szabályzata ITT ÉRHETŐ EL!

Nyitvatartás 15:00 – 20:00

(Forrás: PVSK.HU)