Címlap Közlekedés Villámcsapás ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A június 9-ei, vasárnap hajnali rendkívül heves, viharos időjárásban villámcsapás érte és tette tönkre Pécsen a 6-os főút Acsády Ignác és Páfrány utcai kereszteződések, valamint a Szigeti és Magyarürögi út kereszteződésének jelzőlámpás forgalomirányító berendezését működtető vezérlőberendezést – közölte a Magyar Közút.

A káresemény a berendezés teljes cseréjét és felprogramozását teszi szükségessé, amin a szakemberek folyamatosan dolgoznak. Tekintettel arra, hogy egy komplex javítási feladatról van szó és egyedi alkatrészek, berendezések beszerzése szükséges, ezért a helyreállítás várhatóan 1-2 hetet is igénybe vehet. A közlekedők addig is a KRESZ előírásai, a csomópontban kihelyezett tábláknak megfelelően haladhatnak át a kereszteződésben. A Magyar Közút a javítási, helyreállítási munkák elvégzéséig a lakosok türelmét és megértését kéri, illetve azt, hogy a csomópontban ne megszokásból vezessenek.