Címlap Krimi 21 embert ver...

21 embert vert át egy csaló pécsi asszony

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy pécsi nő ellen, aki magát egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának kiadva csalt ki pénzt a sértettektől – közölte a megyei vádhatóság.

A vád szerint a vádlott 2019 februárja és 2020 áprilisa közötti időszakban egy telefonos szolgáltató cég alkalmazottjának adta ki magát. Ennek során elektronikai termékek kedvezményes áron történő megvásárlására tett ajánlatot az ismeretségi körében, majd az ajánlatot elfogadó sértettektől különböző pénzösszegeket vett át az általa kínált és a sértettek által kiválasztott termékek vételára fejében.

A nő ténylegesen nem állt a szolgáltató cég alkalmazásában, az általa kínált termékekkel sem az ajánlattételkor, sem a későbbiekben nem rendelkezett, azokat nem tudta a szerződő felek részére átadni.

A nő egy év alatt 21 sértettet tévesztett meg, akiknek különböző elektronikai termékeket, így különösen televíziót, mobiltelefont, laptopot ajánlott kedvezményes áron.

A sértettek 25 000 és 350 000 forint közötti összegeket adtak át a csaló nőnek, aki az egy év alatt közel 3 millió forint jogtalan haszonra tett szert.

A vádlott cselekménye 21 rendbeli üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének a megállapítására alkalmas, amelyek közül a legsúlyosabb büntetési tétele 3 évig terjedő szabadságvesztés.