Címlap Közlekedés Árokba hajtot...

Árokba hajtott a rendőrök elől menekülő autós Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A járőrök február 15-én délután Pécsett, a Hősök terénél felfigyeltek egy rendszám nélkül közlekedő autóra, ezért intézkedés alá akarták vonni a sofőrt. A rendőrök a szolgálati gépjármű megkülönböztető jelzéseinek együttes használatával követni kezdték az autóst és jelezték neki, hogy álljon meg, azonban a sofőr ezt figyelmen kívül hagyta, és továbbra is nagy sebességgel haladt a Katona József utcán.

Az autós megpróbált balra bekanyarodni az Arany János utcába, de a manőver közben letért az útról, és árokba hajtott. A baleset során személyi sérülés nem történt. A rendőrök intézkedés alá vonták a gépjárművezetőt, valamint az utasát, és kiderült, hogy a sofőrt a Pécsi Járásbíróság már korábban eltiltotta a közúti járművezetéstől. A 30 éves pécsi férfit a rendőrök előállították a rendőrkapitányságra és kihallgatták gyanúsítottként.

A BVRFK közlése szerint ellene járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétségének elkövetése miatt nyomoz a Pécsi Rendőrkapitányság, az elkövetett szabálysértések miatt pedig szabálysértési eljárás indult a férfi ellen.