Címlap Krimi Egy bűnöző ha...

Egy bűnöző hajléktalannal kevesebb flangál Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság június 15-én elrendelte egy hajléktalan életmódot folytató pécsi férfi letartóztatását egy hónapra védekezésre képtelen személytől való elvétellel elkövetett kifosztás bűntette alapos gyanúja miatt.

Padon alvó férfit fosztott ki

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi június 11-ről június 12-re virradó éjszaka Pécsen egy belvárosi padon alvó sértett férfi állapotát kihasználva eltulajdonította annak övtáskáját és egy reklámtáskáját.

Az övtáskában 15 000 forint készpénz, a sértett igazolványa, bankkártyája, védettségi igazolványa, buszbérlete, munkahelyi mágneskártyája, a reklámtáskában 10 doboz Rothmans márkájú cigaretta volt.

A gyanúsított a sértettnek hozzávetőleg 44 000 forint kárt okozott.

A büntetett előéletű gyanúsított hajléktalan életmódot folytat, alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válna, megszökne, elrejtőzne, újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el.

Az ügyész, a gyanúsított és védője is tudomásul vette a bíróság végzését, így az végleges.

(Kiemelt képünk illusztráció, MTI)