Címlap Krimi Csoda, hogy t...

Csoda, hogy túlélte a bántalmazást a pécsi férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság szeptember 21-én elrendelte egy fiatal pécsi férfi és egy középkorú nő letartóztatását egy hónapra életveszélyt okozó testi sértés bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsítottak szeptember 18-án, a délutáni órákban, egy pécsi ingatlanban bántalmazták egyik férfi ismerősüket, aki csaknem belehalt sérüléseibe.

A bántalmazás során a sértett koponyaűri vérzést, agyállományi vérzést, többszörös bordatörést, kulcscsonttörést, tüdősérülést, nyelvcsonttörést, hasüregi vérzést, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett, amelyek életmentő műtétet tettek szükségessé.

A gyanúsított férfivel szemben fennáll – tekintettel arra, hogy e terhére rótt cselekményt egy másik büntetőeljárás hatálya alatt követte el –, hogy szabadlábon hagyása esetén esetleg újabb, szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el. Mindezek alapján a bíróság elrendelte a két gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész a bíróság határozatát tudomásul vette, a két gyanúsított és a férfi védője fellebbezést jelentettek be, így a bíróság végzése nem végleges.