Címlap Krimi Fiatal fiú ta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök április 29-én elfogták azt a 17 éves szigetvári fiút, aki április 25-e és 29-e között több bűncselekményt is elkövetett Pécsen.

A fiatalkorút garázdasággal, súlyos testi sértéssel, lopással, kifosztással, kifosztás kísérletével, valamint csoportosan elkövetett rablással is gyanúsítják a nyomozók.

A megalapozott gyanú szerint a fiatalember kétszer is bántalmazott az utcán egy férfit, aki először könnyebben, másodszorra viszont súlyosan megsérült. Az eset után elvette a sértett hátizsákját – a benne lévő iratokkal és pénzzel együtt –, majd elmenekült.

Egy belvárosi étterem teraszáról egy táskát vitt el, egy férfitól pedig a kabátját és a mobiltelefonját vette el erőszakkal. Az elkövető egy idős, mozgásában korlátozott nő táskáját is megpróbálta elragadni, azonban ezt egy járókelő megakadályozta.

A rendőrök a bűncselekményekkel összefüggésben három másik férfit is előállítottak, a gyanú szerint egy 21 éves szentlőrinci és egy 19 éves gilvánfai férfi a rablásban, egy 36 éves gilvánfai férfi pedig a kifosztásban támogatta jelenlétével a fiatalkorút. Őket szintén gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozók mind a négy embert őrizetbe vették, és kezdeményezték a letartóztatásukat. A Pécsi Rendőrkapitányság folytatja ellenük az eljárást.