Címlap Baranya Fogva tartott...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Személyi szabadság megsértése miatt jogerősen 1 év 4 hónap – három év próbaidőre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélt a Szigetvári Járásbíróság egy férfit, aki bántalmazta, fogva tartotta és megerőszakolta volt feleségét 2022 nyarán – közölte a Pécsi Törvényszék.

A tájékoztatása szerint a 2022 januárjáig a sértettel egy baranyai faluban házasságban élő vádlott a válás után sem nyugodott bele a szakításba, folyamatosan kereste, később megöléssel fenyegette a nőt.

A volt feleség 2022 augusztusában egy áruházba tartott, amikor a férfi útját állta, többször lefejelte és megütötte. A vádlott megközelítőleg egy órán keresztül tartotta személyi szabadságától megfosztva a sértettet, miközben folyamatosan bántalmazta, majd felhívta egy ismerősét, akit arra kért, hogy gépkocsival vigye el őket a korábbi közös lakóhelyükre. A baranyai községben lévő lakóházból nem engedte távozni a nőt, akit akarata ellenére közösülésre kényszerített. Miután a férfi elaludt, a nő a barátnőjéhez menekült, ahonnan hívta a rendőrséget.

A sértett szexuális erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt nem terjesztett elő magánindítványt a vádlottal szemben. Az ítélet jogerős.