Címlap Krimi Fuszeklibe re...

Fuszeklibe rejtett kokainnal bukott le egy pécsi díler

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Megyei Főügyészség különösen jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki gépkocsijával külföldről csempészett be kábítószert – közölte a vádhatóság.

Átalakította a kocsit

A vád szerint a pécsi férfi 2021-ben a személygépkocsit úgy alakította át, hogy utasoldali légzsákját kiszerelte, így a légzsák helyén maradt üregben kábítószert lehetett elrejteni. 2021 szeptemberében a férfi külföldre utazott a gépkocsival azért, hogy kábítószert hozzon be az országba.

A vádlott a külföldön vásárolt kábítószert 4 zokniba rakta, majd azokat az autóban a légzsák helyén kialakított üregben rejtette el. A férfi két nappal később visszaérkezett Magyarországra az autóban elrejtett kábítószerrel, majd őt a rendőrök Pécsen igazoltatták, és a kábítószert megtalálták.

Akár 15 évet is kaphat

A behozott kokain és amfetamin mennyisége a különösen jelentős mennyiséget eléri, ezért az elkövető cselekménye az ország területére behozatallal elkövetett kábítószer birtoklás minősített esetének a megállapítására alkalmas, amelynek büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés.