FELAKASZTOTTA ajándékba kapott kutyáját, mert az “túl” játékos volt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Siklósi Járásbíróság a július 8-án megtartott nyilvános előkészítő ülésen kihirdetett ítéletével állatkínzás vétsége miatt 40 nap elzárásra ítélt egy hatvanhárom éves cúni férfit.

Nem lett belőle terelőkutya…

A vádlott férfi 2020. január 6-án a reggeli órákban felkereste egy baranyai településen élő ismerősét, akitől a vádlott ekkor egy keverék fajtájú, egyéves, nőstény ivarú kutyát kapott ajándékba. A vádlott szándéka az volt, hogy a kutyát terelőkutyaként fogja használni.

A vádlott a délelőtti órákban gyalogosan hazafelé indult lakóhelyére, az ajándékba kapott kutya nyakára pedig egy magával hozott bálamadzagot tekert póráz gyanánt, és azzal vezette az állatot.

A vádlott útközben szemügyre vette az állatot, azt túl játékosnak ítélte, és úgy találta, hogy mégsem lesz alkalmas terelő feladatok ellátására, ezért elhatározta, hogy elpusztítja.

Ezért a vádlott a baranyai község határában található szántó felé vitte a kutyát, majd egy akácosba érve keresett egy olyan akácfát, amelynek ágai villaszerűen elágaztak. A vádlott a pórázként használt bálamadzagot a faág elágazásába illesztette, majd nagy erővel megrántotta a madzagot, amelynek következtében a kutya a levegőbe emelkedett, nyakcsigolyája pedig eltört, ekként a vádlott gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmazott, amely alkalmas volt arra, hogy annak pusztulását okozza.

A vádlott cselekménye következtében a kutya elpusztult, a halál oka a nyaki csigolyák törése volt. A vádlott a tetemet a bálamadzag segítségével a néhány száz méterrel arrébb található fás területre húzta, majd azt hátrahagyva távozott a helyszínről.

Az ítélet jogerős.

(Kiemelt kép: Facebook/Anita)

Előző sztori

Három fertőzöttet azonosítottak legutóbb Baranyában

Következő sztori

KÉSZÜLNEK: már hajnalban elindították a generátorokat, hogy kisebb jég essen

Pécs Aktuál rádió
Best FM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1