Címlap Baranya Mint a filmek...

Mint a filmekben: így kapták el a tinédzser drogosokat Mohácson!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A BMRFK közlése szerint a Mecsek Közterületi Támogató Alosztály munkatársai május 23-án 16 óra körül egy mohácsi benzinkútnál ellenőriztek egy gépkocsit. Az autó átvizsgálása során az utastérben, valamint két utas ruházatában kábítószergyanús anyagot találtak. A 15 éves dunaszekcsői fiúval, valamint a 19 éves helyi társával szemben kábítószer-gyorstesztet alkalmaztak, amely mindkét esetben pozitív jelzést mutatott. A rendőrök az adatgyűjtés során megállapították, hogy a fiatalok egy mohácsi férfitől vásárolták a drogot.

Ezután a rendőrök felkeresték a gyanútlan dílert, akit otthonában el is fogtak. Az 54 éves helyi férfi lakásán végzett kutatás alkalmával több mint bruttó másfél kiló kábítószergyanús anyagot, több mint 200 ezer forint készpénzt, mobiltelefont, valamint kábítószer fogyasztásához szükséges eszközöket találtak és foglaltak le. Az ő kábítószer-gyorstesztje szintén pozitív lett.

A két kábítószerfogyasztót és a terjesztőt előállították a rendőrségre, majd kihallgatták őket gyanúsítottként. A dunaszekcsői fiatalok ellen kábítószer birtoklása, míg a mohácsi férfi ellen kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt nyomoz a Mohácsi Rendőrkapitányság. A terjesztőt őrizetbe is vették és kezdeményezték letartóztatását.