Címlap Krimi Ingyen evett-...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészég üzletszerűen elkövetett csalás vétsége miatt emelt vádat egy hajléktalan férfi ellen, aki rendszeresen fogyasztott vendéglátóhelyeken, azonban a fogyasztását nem fizette ki.

A vádhatóság szerint a hajléktalan férfi többször volt büntetve vagyon elleni bűncselekmények miatt. Legutolsó büntetéséből szabadulva Pécsen és Szekszárdon folytatott hajléktalan életmódot.

A vád szerint a férfi 2022 novemberében öt nap alatt hét alkalommal ment be különböző éttermekbe Pécsett és Szekszárdon, ahol pálinkát és sört rendelt, majd ezt követően az étlapról valamilyen főételt választott. Több esetben az étel elfogyasztása közben, illetőleg azt követően is további pálinkákat, illetve sört rendelt. Az ételek elfogyasztása után azonban a férfi a fogyasztását nem fizette ki, és a vendéglátóhelyekről fizetés nélkül távozott. Több esetben előfordult az is, hogy az étel- és italfogyasztás közben elaludt és a személyzet ébresztette fel.

Az utolsó fizetés nélküli fogyasztását követően a rendőrök a férfit őrizetbe vették; a csövest üzletszerűen elkövetett csalással vádolják.

(Illusztráció: VistaCreate)