Címlap Baranya Ismerőse adat...

Ismerőse adataival csalt 35 milliót egy baranyai svindler

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szigetvári nyomozók a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak segítségével február 2-án Nagypeterden elfogták azt a 29 éves helyi férfit, aki a gyanú szerint csalással jutott több mint 35 millió forintot érő horgászfelszereléshez.

A rendelkezésre álló adatok alapján a feltételezett elkövető tavaly október 7-én egy pécsi ismerőse adataival indított egy vállalkozást és regisztrált egy e-mail-címet, majd felvette a kapcsolatot egy németországi céggel. A nagykereskedéshez történő regisztrációhoz, a megrendelésekhez és a kapcsolattartáshoz is a hamis adatokat használta. A gyanúsított azt állította, hogy egy boltot, valamint egy webshopot szeretne nyitni, ezért szüksége van termékekre.

Tízszer rendelt összesen több mint 35 millió forintért különböző horgászfelszereléseket és csónakmotorokat Németországból, amelyekre a vállalat 30 napos fizetési határidőt adott, azonban a csaló többszöri felszólításra sem rendezte a tartozását, és a termékek egy részét továbbértékesítette, az ebből befolyó pénzt pedig felélte.

A rendőrök a megyében több házban és egy horgászboltban is kutatást tartottak, amely során megtalálták és lefoglalták a kicsalt felszerelések egy részét.

A gyanúsítottat az előállítását követően kihallgatták, amely során beismerte a bűncselekmény elkövetését, ellene csalás miatt nyomoz a Szigetvári Rendőrkapitányság.