Címlap Krimi Jó móka? Autó...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség rongálás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy fiatal pécsi férfi ellen, aki 2022 nyarán több személygépkocsira felmászott, és azokon ugrált.

A vádhatóság szerint a férfi 2022 nyarán rendszeresen fogyasztott kábítószert, „amely miatt pszichotikus tünetekkel jellemezhető állapotba került. Ezen alkalmakkor többször gépkocsikra mászott, azok tetején ugrált„.

A férfi először 2022 júniusában az éjszakai órákban az Orfűről Pécsre tartó út mentén állított meg arra közlekedőket fényjelzéssel. A gépkocsik a jelzésre megálltak, majd a férfi a vezetőkkel szemben erőszakosan lépett fel. Az egyik kocsiba belerúgott, majd ezt követően felült az autó motorháztetejére. Amikor az utasok ezt számon kérték, felmászott a jármű tetejére és azon ugrált. Mikor a sértettek a rendőrséget hívták, a férfi elhagyta a helyszínt.

Néhány nappal később a vádlott a pécsi vasútállomás parkolójában leállított gépkocsi tetejére mászott fel, majd azon hosszabb időn keresztül ücsörgött, ami nem tett jót a kasztninak, a járműben több horpadás is keletkezett.

Augusztusban a férfi az éjszakai órákban – ismét kábítószer hatása alatt – felmászott a lakása mellett két gépkocsi tetejére, azokon – jelentős kárt okozva – ugrált.

A férfi az autókban 300 000 és 1 700 000 forint közötti kárt okozott. A vádlottat rongálással és garázdasággal vádolják.

(Fotók: Ügyészség)