Címlap Krimi Két hajléktal...

Két hajléktalan rabolt ki két fiatalt Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság elrendelte két hajléktalan férfi letartóztatását egy hónapra rablás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint november 1-jén, a kora reggeli órákban a két fiatalkorú sértett fiú a pécsi pályaudvartól indult gyalogosan a távolsági buszpályaudvar felé, amikor a két gyanúsított követni kezdte őket. A gyanúsítottak a fiatalkorúakat szólongatták, cigarettát, illetve pénzt kértek tőlük. A sértettek a gyanúsítottak viselkedésére nem reagáltak, emiatt a gyanúsítottak több ízben is, hogy a figyelmüket felkeltsék a sértettek felé műanyag palackokat is dobáltak.

Amikor a sértettek a buszpályaudvar közelében megálltak beszélgetni, az egyik gyanúsított közelebb lépett az egyik sértetthez, számon kérte, hogy miért nem reagálnak, majd cigarettát kért tőle, de miután nem kapott már bántalmazással fenyegette. A másik gyanúsított szótlanul állt eközben, társának szándékát erősítve, bénító hatással volt a sértettekre.

Mindkét gyanúsított büntetett előéletű, egyikükkel szemben más büntetőeljárás is van folyamatban. A gyanúsítottak terhére rótt, súlyos büntetéssel fenyegetett bűncselekményre is figyelemmel alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a büntetőeljárásban elérhetetlenné válnának, megszöknének, elrejtőznének, a büntetőeljárásban résztvevő más személyek megfélemlítésével, jogellenes befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követnének el. Mindezekre figyelemmel rendelte el a bíróság mindkét gyanúsított letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsítottak és egyikük védője tudomásul vette a bíróság által megtartott ülésen a határozatot, míg egyikük védőjének három nap áll rendelkezésére az esetleges fellebbezése bejelentésére, tekintettel arra, hogy az ülésen nem volt jelen. Emiatt a bíróság végzése nem végleges.

KAPCSOLÓDÓ CIKK: