Címlap Krimi Lopni vitte k...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség lopással és két rendbeli kiskorú veszélyeztetésének bűntettével vádolja azt a nőt, aki 2023 októberében egy pécsi áruházban kiskorú gyermekeivel együtt lopott.

A vádhatóság szerint a 49 éves nő tavaly október 15-én délben 8 és 12 éves fiaival együtt ment be egy pécsi áruházba. A nő és a gyerekek több terméket a bevásárló kocsijukba helyeztek, az egyikről a nő eltávolította az áruvédelmi eszközt. Mindhárman az önkiszolgáló kasszához mentek, ahol a matricás rekeszből az egyik fiú 5 csomag matricát vett el és azokat a zsebébe tette.

A vádlott a pénztárnál 10 zsemlét kifizetett, közben a bevásárlókosarat, benne az 50 000 forintot meghaladó értékű áruval egyik gyermeke segítségével félretolta. A zsemlék kifizetése után a nő a kosárban levő, ki nem fizetett termékeket bepakolta egy táskába, amit a gyerekek figyelemmel kísértek. Ezután mindhárman elhagyták az önkiszolgáló pénztárak területét, az áruházból azonban nem tudtak kimenni, mert a bejáratnál várta őket a biztonsági őr, aki a biztonsági helyiségbe kísérte mindhármukat. A ki nem fizetett termékek értéke 53 390 forint volt.

Azzal, hogy a nő a két kiskorú gyermekével együtt követte el a lopást, a gyermekek neveléséből folyó szülői kötelességét súlyosan megszegte, amivel veszélyeztette a gyermekek helyes irányú erkölcsi fejlődését.

A vádlott cselekménye lopás bűntettének és két rendbeli kiskorú veszélyeztetése bűntettének megállapítására alkalmas. A vádlottal szemben irányadó büntetési tételkeret egy évtől hét és fél évig terjedő szabadságvesztés.

A két fiú még nem töltötte be a 14. életévét, ezért nem büntethetők. Velük szemben a nyomozó hatóság megszüntette az eljárást.