Címlap Krimi Magára hagyta...

Magára hagyta anyját – Emberölés miatt ítéltek el Pécsen egy német férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően a bíróság jelentősen súlyosította annak a férfinak a büntetését, aki egy erdős területen magára hagyta idős édesanyját. Az asszony kihűlés következtében meghalt.

A középkorú német férfi 2022 nyarán költözött Magyarországon élő édesanyja házába. Az asszony csípőműtétet követően egyedül már nem volt képes járni, csak kerekesszékkel, illetve járássegítővel tudott közlekedni. A munkanélküli férfi az édesanyja nyugdíjából élt, gyakran italozott, és olyankor agresszíven viselkedett az anyjával, a mindennapokban pedig elhanyagolta. Miután a házat eladták, előbb albérletbe kényszerültek, majd ezt követően gyakorlatilag az autójukban éltek és aludtak.

A férfi október végén egy erdős területen kirakta a 84 éves asszonyt az autóból, letakarta néhány ruhadarabbal és magára hagyta. Az idős, mozgásképtelen nő önmagát menteni nem tudta, segítséget hívni sem tudott, ezért kihűlés következtében elhunyt.

A Kaposvári Törvényszék a vádlottat emberölés bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért 12 év szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte, megállapította, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával a vádlott büntetését 12 évről 14 év szabadságvesztésre súlyosította.