Címlap Baranya Mohácsi présh...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mohácson az elmúlt hónapokban több betöréses lopás és autófeltörés történt, azonban a tettes kilétét sokáig homály fedte. Végül a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogták el azt a 49 éves férfit, aki a mohácsi lopássorozattal is gyanúsítható.

A notórius tolvaj több településen követett el hasonló bűncselekményeket. Marcaliban 2023 januárjában intézkedtek vele szemben a rendőrök, amikor egy gépkocsi ablakát törte be, és a járműben hagyott pénztárcából elvitte a talált összeget. A személyleírás alapján a járőrök nem sokkal később elfogták a tettest, H. Sz. Lászlót (49).

– A tolvaj két társát, B. Imrét (52) és B. Csabát (42) kérte meg arra, hogy autóval járják végig a pincesorok környékét főleg a szüreti időszakban, amikor az idősebbek dolgoztak – meséli Kiss Attila őrmester, a Mohácsi Rendőrkapitányság nyomozója. – Sokan nem zárták be az ajtót, így H. Sz. László könnyen belopózott a présházakba, és az ott talált értékeket magához vette. Emellett gyakran a kocsikban felejtett holmikat vitte el úgy, hogy betörte az autók ablaküvegét. A kár értéke 30 ezertől 100 ezer forintig terjedt.

Február 19-én újabb bűncselekményt követett el, akkor Siklóson. A sértett rajtakapta a lopáson, és nem hagyta annyiban. Autóval üldözőbe vette, miközben értesítette a kollégáinkat. A férfit a Siklósi Rendőrkapitányság munkatársai fogták el, és társával, B. Csabával előállították a városi kapitányságra. A bizonyítékok alapján feltételezhető volt, hogy a Mohácson elkövetett lopássorozatot is az ő nevéhez fűződik, így március 9-én előállították a Mohácsi Rendőrkapitányságra, és kezdeményeztük letartóztatását, amit a bíróság el is rendelt.

H. Sz. Lászlót, valamint társait a zsaruk többrendbeli, üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsították meg. B. Imre és B. Csaba jelenleg szabadlábon védekezhetnek.

(Fotó: Pixabay, forrás: Zsaru Magazin)