Címlap Krimi Molotov-kokté...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Főügyészség különös kegyetlenséggel, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete miatt emelt vádat két férfi ellen, akik Molotov-koktélt dobtak egy véméndi házba.

A vádhatóság szerint a két vádlott különböző okok miatt neheztelt a velük egy faluban élő egyik sértettre. Egyiküknek vagyoni vitája, míg a másiknak személyes jellegű családi konfliktusa volt vele.

2022 augusztusában az egyik vádlott a sértettekkel – anyával és fiával – együtt italozott a falu kocsmájában. A sértettek este hazaindultak, míg a velük italozó vádlott magához hívta a társát és elhatározták, hogy haragosukat, a fiút megleckéztetik. Ezért Molotov-koktélt készítettek úgy, hogy két sörösüveget benzinnel töltöttek meg, majd az üvegek nyílásába egy-egy zoknit helyeztek, amelyek kanócként funkcionáltak. Ezt követően a sértettek házához mentek, ahol a Molotov-koktélokat meggyújtották, majd a két üveget az ablakon keresztül a házba dobták. Ezt követően a férfiak a helyszínt elhagyták.

A házban alvó sértettek a vádlottak által keltett zajra felébredtek, füstszagot észleltek, majd látták, hogy a szobában a bútorok égnek. Mindkettőjüknek sikerült a házból kimenekülniük, majd értesítették a tűzoltókat. A berendezési tárgyakban csaknem 1 millió forintos kár keletkezett.

A két elkövető bűncselekményének büntetési tétele 10-20 évig terjedő, vagy akár életfogytiglani szabadságvesztés.