Nem etette kutyáit, állatkínzás miatt felelhet egy pécsi tenyésztő

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, aki korábban kutyákat tenyésztett, azonban azokat sanyarú körülmények között tartotta – közölte a megyei vádhatóság.

A férfi a lakása mellett 24 boxból álló kutyakennelt alakított ki, ahol 2014-től kezdődően német juhászkutyák tenyésztésével foglalkozott.

A vádlott 2018-ban elhatározta, hogy felszámolja a kutyatenyészetét, és megpróbálta elajándékozni az ingatlanon tartott 30 kutyát, azonban a két évesnél idősebb kutyáknak nem talált gazdát.

Nem etette az ebeket

Az állattartó korábban adományozási szerződést kötött egy élelmiszeripari áruházzal, amelynek értelmében az áruház a selejt, sérült csomagolású és lejárt fogyasztási idejű termékeket átadja neki a kutyák etetésére.

A férfi 2019 szeptemberétől ezen termékeket takarmányozás céljából elszállította, azonban azokat nem adta oda a kutyáknak, hanem a különböző húsárukat több kartondobozban a kennelek előtti területen hagyta.

Négy kutya elpusztult

Az állattartó 2019 szeptemberétől a kutyákat bezárva tartotta, nem gondoskodott arról, hogy az állatok ételhez jussanak, nem biztosított számukra elégséges mennyiségű táplálékot, ennek következtében a 12 kutyából 8 egyednél kóros mértékű lesoványodás következett be, míg 4 kutya az éhezés miatt elpusztult.

Előző sztori

Lassan emelkedik az új fertőzöttek száma Baranyában

Következő sztori

Orbán: népszavazás lesz a gyermekvédelmi törvényről

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1