Címlap Krimi Nemcsak gyógy...

Nemcsak gyógyszerrel, hanem talált pénzzel is távozott a patikából egy nő Szigetváron

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szigetvári Járási Ügyészség lopás vétségével vádolja azt a nőt, aki egy szigetvári gyógyszertárból elvitt egy ottfelejtett pénztárcát.

A vádirat szerint a bukszáját elhagyó nő november 30-án egy szigetvári gyógyszertárban vásárolt. A vásárlás befejezése után pénztárcáját a kiszolgáló ablak előtti pulton felejtette. A tolvaj a sértett távozása után lépett az ablakhoz, ahol észrevette a pulton felejtett pénztárcát. Vásárolt, majd a sértett pénztárcáját is magához vette és azzal együtt távozott a patikából. A vádlott cselekménye lopás vétségének minősül.

A pénztárcában 27 200 forint készpénz, személyes okmányok és bankkártya voltak. Az elkövető a tárcából kivette a készpénzt, a tárcát pedig egyik hozzátartozója – aki nem tudott arról, hogy a tárca lopott – egy közeli üzletben talált tárgyként leadta.

Az elkövető nő büntetlen előéletére, beismerő vallomására és arra figyelemmel, hogy a lopással okozott kár megtérült, az ügyészség vele szemben büntetővégzés meghozatalával próbára bocsátást indítványozott.

A videón a gyógyszertár biztonsági kamerájának a cselekményt rögzítő felvétele látható.