Címlap Krimi Nyolc évig go...

Nyolc évig gondolkodhat a dutyiban a 290 milliót csaló baranyai alkusz

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

8 év börtönre és 10 év közügyek gyakorlásától eltiltásra ítélte a Mohácsi Járásbíróság azt a férfit, aki ellen különösen nagy kárt okozó, üzletszerűen, folytatólagosan elkövetett csalás és hamis magánokirat felhasználásása miatt emeltek vádat.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint a férfi 2008 januárja és 2010. október 18. között egyéni vállalkozóként, azt követően az általa ügyvezetőként képviselt gazdasági társaság útján közvetítői tevékenységet látott el egy alkusz cég nevében, amely többes ügynökök közreműködésével biztosításközvetítési tevékenységet végzett.

A vádlott a jelzett időszakban, a tevékenysége során kizárólag az alkusz cég által kínált biztosítási lehetőségeket ajánlhatta az ügyfeleknek, nem volt jogosultsága arra, hogy az ennek során megkötött biztosítások fejében az ügyfelektől pénzt vegyen át vagy adjon át részükre.

A vádlott ügyfeleinek, és az általuk megismert újabb személyeknek a bizalmát kihasználva a sértetteket megtévesztette, célja a pénzük megszerzése volt, az átvett pénzeket saját céljaira, illetve más személyekkel szemben fennálló tartozásainak kiegyenlítésére fordította.

A vádlott több mint 290 millió forint kárt okozott a tevékenysége során összesen huszonkét sértettnek.