Címlap Krimi Ormánsági dro...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Siklósi Járási Ügyészség egyebek mellett kábítószer-kereskedelem miatt emelt vádat hat személlyel szemben, akik kábítószer-kereskedői hálózatot működtettek az Ormánságban.

A vádhatóság szerint a dél-baranyai Ormánságban élő vádlottak többsége állandó jövedelemmel nem rendelkezett, alkalmai munkákból, szociális ellátásból éltek, azonban rendszeresen fogyasztottak kábítószert, illetve dizájnerdrogokat.

2021 májusában a vádlottak egyike elhatározta, hogy nem csupán fogyasztó lesz, hanem a környező falvakban a köznyelvben „kristályként” ismert drogot fog árulni.

Elhatározásának megfelelően a megszerzett drogot először az ismerőseinek értékesítette, így került kapcsolatba vádlott-társaival, akik kezdetben csupán saját fogyasztásra vásároltak tőle. Később azonban megállapodtak abban, hogy az értékesítési területet növelik, és a saját lakóhelyükön, illetve környékükön is terjesztik az elosztó vádlottól beszerzett kábítószert és más dizájnerdrogokat. A vádlottak ezt követően 2021 nyarától 2022. januári elfogásukig értékesítették a dél-baranyai falvakba a kábító hatású anyagot.

A vádlottak által elkövetett bűncselekmény többek között kábítószer-kereskedelem bűntettének a megállapítására alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.