Címlap Baranya Rafinált csal...

Rafinált csalókra csaptak le a baranyai rendőrök

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt indított büntetőeljárást, mert felmerült a gyanú, hogy szervezett csoport banki álügyfélszolgálatot üzemeltet.

A nyomozók a minden részletre kiterjedő nyomozás és elemzői munka során beazonosították a bűncselekmény elkövetésével gyanúsítható személyeket, majd november 29-én összehangolt rendőri akció keretében Budapesten, valamint Csobánkán elfogták őket. Az intézkedés során a rendőrök az elfogott személyek házaiban kutatást tartottak, amely során mobiltelefonokat, SIM-kártyákat, laptopokat, valamint virtuális pénztárca tartásához szükséges eszközt találtak, majd foglaltak le.

A BMRFK közlése szerint a csalók telefonon keresték meg az áldozataikat, amely során egy bank ügyfélszolgálatának kiadva magukat kicsalták a sértettek bankkártyáinak, illetve a bankszámláinak adatait.

A megszerzett adatok ismeretében a sértettek engedélye és hozzájárulása nélkül internetes vásárlásokat, valamint utalásokat hajtottak végre. Az elutalt pénzek nem közvetlenül a csalókhoz érkeztek, hanem más emberek adataival nyitott bankszámlákra.

A rendőrök a bűncselekménnyel kapcsolatban két külföldi férfit, valamint egy magyar férfit és egy magyar nőt állítottak elő. Gyanúsítotti kihallgatásukat követően őrizetbe vették őket, majd kezdeményezték a letartóztatásukat.