Címlap Krimi Sörért és üdí...

Sörért és üdítőért járt vissza a pécsi benzinkútra a hamis pénzzel fizető fiatal

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járásbíróság pénteken letartóztatásba helyezett egy hónapra egy fiatal pécsi férfit 11 rendbeli pénzhamisítás bűntettének alapos gyanúja miatt.

A Pécsi Törvényszék tájékoztatása szerint szerint a férfi november 6-án és november 8-án, egymás követően több alkalommal elment egy pécsi benzinkúthoz, ahol minden alkalommal egy-egy azonos sorszámú 50 eurós bankjeggyel fizetett csekély értékű energiaitalért, sörért, illetve üdítő italért.

A gyanúsított által a fizetés során felhasznált, ezáltal forgalomba hozott 11 darab, azonos sorszámú 50 eurós bankjegy hamis pénz volt, az igazi 50 eurós bankjegy PRO COPY felirattal ellátott utánzata. A gyanúsított 550 euró értékben hozott forgalomba hamis pénzt, és további 7 darab, összesen 350 euró névértékű hamis bankjegy volt nála.

A gyanúsított fiatal kora ellenére többszörösen büntetett előéletű, a gyanúsításban terhére rótt bűncselekményeket feltételes szabadság hatálya alatt követte el és vele szemben jelenleg is több büntetőeljárás van folyamatban. Alaposan tartani lehet attól, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel fenyegetett bűncselekményt követne el, erre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyész, a gyanúsított és a védője is tudomásul vették a bíróság határozatát, így az végleges.