Címlap Közélet Szexuális vis...

Szexuális visszaélés miatt keresik az LMP egykori politikusát

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kovács Gábor korábbi LMP-s politikus ellen 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális visszaélés miatt adott ki elfogatóparancsot a rendőrség – írja a Blikk.

A 67 éves férfi korábban önkormányzati képviselő és parlamenti képviselőjelölt is volt az LMP színeiben. A Blikk délelőtt még azt írta, hogy Kovács jelenleg is az LMP Somogy megyei szervezetének elnökségi tagja, azonban ezt a párt közleményében cáfolta:

A megjelent sajtóhírekkel ellentétben Kovács Gábornak semmilyen jogviszonya nincs az LMP-Magyarország Zöld Pártjával, az említett személlyel kapcsolatban nem állunk.”

A párt szerint Kovács Gábor tagsági jogviszonya 2017-ben megszűnt. „Az LMP elítél minden gyermekek ellen elkövetett bűncselekményt, és a lehető legszigorúbb büntetés kiszabását támogatja az ilyen esetekben” – közölte a szervezet.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya szexuális visszaélés bűntett gyanúja miatt folytat eljárást – erősítette meg a rendőrség a Blikk információt. „A bűncselekménnyel gyanúsítható férfi ellen a hatóság elfogatóparancs adott ki, az eset körülményeiről és a nyomozás részleteiről bővebb információval nem szolgálhatunk.”

A LMP oldalán korábban olvasható információk szerint Kovács Gábor a párt Somogy megyei elnökségi tagja volt. Ingatlanértékelőként dolgozik, három gyermeke van, és közgazdászként végzett Pécsett. Két cikluson keresztül volt önkormányzati képviselő Nagyatádon, tevékenysége során mindig a helyi ügyek hathatós képviselete motiválta.