Címlap Krimi Több mint 200...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Beteg gyermek kezelésére szánt pénzt sikkasztott el egy 34 éves pécsi ügyvédnő. A gyógykezelésre félretett pénzt a jogi képviselő nem a kórháznak, hanem saját magának utalta el. A család feljelentést tett, ekkor derült ki, a rendőrség több bejelentés alapján több mint 200 milliós csalás és sikkasztás miatt már eljárás alá vonta az ügyvédet – számolt be az ATV.

Eddig tíz sértett tett feljelentést a rendőrségen egy pécsi ügyvédnővel szemben, aki a gyanú szerint jelentős pénzösszeggel károsította meg őket. Egy esetben egy bírósági eljárás során nem a végrehajtónak, hanem a saját privát számlájára utalt el csaknem 35 millió forintot. Az ügyfél így elbukta a saját házát, ahonnan hamarosan kilakoltathatják. Egy másik ügyfelét úgy verte át, hogy a munkadíjat átvette tőle, azonban a bíróságra már nem adta be az ügyfele által kért papírokat.

A szerkesztőség birtokába jutott egy olyan rendőrségi okirat is, amelyben az áll, hogy az ügyvédnőt megbízták egy alapítvány megalapításával is, és az ide érkező pénzek egy kisgyermek gyógyítására mentek volna, azonban a beérkező pénzeket az ügyvédnő a saját számlájára utaltatta.

A rendőrségi okiratban jól látszik, hogy egyszerűen zsebre tette a gyógykezelés árát, ezzel a családnak több mint 2 millió forintos kárt okozott.

A rendőrség tájékoztatása szerint az ügyben több rendbeli ügyvédi visszaélés, több rendbeli csalás, valamint hamis magánokirat felhasználása miatt nyomoz a Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság egy 34 éves pécsi nő ellen. A nyomozás érdekeire való tekintettel bővebb tájékoztatást nem kívántak adni.

(Illusztráció: Northfoto)