Címlap Közlekedés Úgy kell: mag...

Úgy kell: magára hívta a rendőröket a részeg sofőr

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség ittas állapotban elkövetett járművezetés vétsége miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki közlekedési konfliktusa miatt hívta ki a rendőröket, de akik pechére megállapították, hogy ittasan vezetett.

A vádhatóság szerint a férfi még júniusban nem tudott kiállni gépkocsijával egy zsákutcából az ott parkoló motorosok miatt. Ezért vita alakult ki a motorosok és közte, azonban a motorosok végül elálltak az útból. A férfi ennek ellenére bejelentést tett a rendőrségen a motorosok miatt, mert az autójával állítása szerint továbbra sem tud kiállni, illetve véleménye szerint a motorosok kábítószer hatása alatt állnak. A bejelentést követően a férfi a gépkocsijába ült, majd elhajtott.

Mivel a bejelentést a motorosok is hallották, ezért megvárták a kiérkező rendőröket, akiknek elmondták, hogy a bejelentő már gépkocsijával elhajtott és szerintük ittas állapotban volt. Ezt követően a rendőrök a bejelentő után mentek, megállították, majd igazoltatták. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy a férfi ittasan vezetett, ezért a helyszínen jogosítványát elvették és bevonták.

Az elkövető cselekménye az ittas állapotban elkövetett járművezetés vétségének a megállapítására alkalmas.