Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szeptember 6-án, Budapesten egy sajtótájékoztatón jelentették be a Vásárcsarnokok és piacok együttműködési fórumának megalakulását.

A Pécsi Vásárcsarnok a fórum egyik alapítója, és az előkészítő bizottságba is aktív szerepet kapott.

Az új, országos szakmai fórum együttműködési szándékból jött létre vásárcsarnokokat és piacokat üzemeltető szervezetek által.

Az alapító tagok új közös projektek kezdeményezését tűzték ki célul, amelyek magukban foglalják az országos szakmai rendezvények közös, egymásra épülő szervezését, piac-működtetési, technológiához kapcsolódó fejlesztések kidolgozását, koordinálását, szakmai konferenciák szervezését és közös kommunikáció alkalmazását.

A célok eléréséért a tagok együttműködnek egymással, haza és külföldi partnereikkel is.

A legelső rendezvényre szeptember 22-én kerül sor országszerte, így Pécsett is a vásárcsarnokban.

Céljuk a: tudatos és személyes vásárlás népszerűsítése, a lakosság és a helyi termelők közvetlen összekapcsolása.

-A Nyitott piacok napján szeretnénk megmutatni, hogy működik a piac, milyen komoly háttérmunka zajlik egy-egy jól sikerült piacnap mögött. A programokkal, rendezvényekkel erősítjük a közösségi tér élményét, bízunk benne, hogy kedvet csinálunk a piacozáshoz. Azt gondoljuk, aki egyszer megerezte a piacra járás ízét, az visszatérő vásárló lesz – közölte a vásárcsarnok vezetője dr. Orbán Krisztina.