Címlap Kultúra Eddigi legnag...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eddigi legnagyobb koncertjére készül a Halott Pénz. A népszerű pécsi zenekar a jövő évben június 8-án a Puskás Arénában ünnepli fennállása 20. évfordulóját.

A Halott Pénz az elmúlt években tizenkétszer adott telt házas koncertet a legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban, emellett háromszor töltötte meg a Papp László Sportarénát.

A szervezők tájékoztatása szerint 2004-ben jelentek meg Marsalkó Dávid első dalai Halott Pénz néven, a projekt 2013 óta egy hétfős zenekart takar. Az áttörést a Feneked a gyengém című dal, majd a 2013 végén megjelent Szólj anyunak, hogy a városban vagyok című lemez jelentette. A csapat dalszövegeivel (Minden szobába kell álom; Ugyanúgy hallasz) bebizonyította, hogy komoly mondanivalót tud közvetíteni, a közismertté vált, gyakran idézett sorok idővel szlogenekké váltak. Az Amikor feladnád vagy az Élnünk kellett volna című Halott Pénz-dalok sokaknak adnak erőt a nehéz pillanatokban.

A csapat az első telt házas klubkoncertek után elsőként töltötte meg három egymást követő este az Akvárium NagyHallt, majd hamar a fesztiválok headliner sávjában találta magát. A zenekar az elmúlt tíz évben folyamatosan jelen volt a hazai slágerlistákon, napjainkban az ország egyik legnépszerűbb zenekarának számít.

A Halott Pénzt a közönség szeretete vitte az úton, amit eddig bejártunk, és most együtt megcélozhatjuk Magyarország legnagyobb koncerthelyszínét, a Puskás Arénát

– fogalmazott Marsalkó Dávid.Az együttes azon kevés hazai zenekarok egyike, amely visszatérő fellépője a Sziget fesztivál

nagyszínpadának. A legnagyobb szabadtéri koncerthelyszínnek számító Budapest Parkban már tizenkétszer adtak telt házas koncertet, miközben háromszor töltötték meg a Papp László Budapest Sportarénát.