Címlap Kultúra Félszáz progr...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mintegy ötven programmal, koncertekkel, bábszínházi előadásokkal, kreatív foglalkozásokkal várja a családokat a pécsi Szamárfül Fesztivál augusztus 25. és 27. között.

Az ország egyik legnagyobb gyerekfesztiválján fellép többek között az Alma zenekar, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter gyerekzenekara, a Zsolnay Kulturális Negyed immár 11. alkalommal változik óriási játszóházzá.

A fesztivál ideje alatt lesz robotikai foglalkozás, vívás, kézműves műhelyek, Mosolyország játszóház, állatbemutatók és kisállat-simogató, buborékbűvölő workshop, zenebölcsi, családi jóga és rajzverseny.

A Mesekertben, amely egy interaktív játékelemeket tartalmazó mobil játszóudvar, a kertészkedésé és a meséké lesz a főszerep. Kiemelendő az Artistkids kreatív foglalkozások, amelyek a 3-12 éves korosztály számára rendeznek majd meg.

A fesztiválon közönségtalálkozót tart Harcos Bálint író és Agócs Írisz illusztrátor, az Alma együttes, a Rutkai Bori Banda és Bíró Eszter mellett koncertet ad a Kiskalász, a Röppentő, a Makám zenekar, a Lajtorja, valamint Lovászi Edina és zenekara.

Az Aranyszamár Bábszínház Szamárlétra Projekt – szabadtéri vásári kunszt című előadása egy szabadtéri interaktív játék lesz, ügyességi, koncentrációs feladatokkal, komédiással, hintaszamarakkal. A közönség láthatja Julia Donaldson A legcsinosabb óriásának színpadi változatát, bemutatják az Ágacska, a Kacor király, a Csoda és Kósza, a Királyfik és királylányok, valamint a Világjáró Marionettek című meséket, lesz csecsemőszínházi előadás, és a programban szerepel Figura Ede Figura Cirkusza is.