Címlap Kultúra Íme Pécs legr...

Íme Pécs legromantikusabb randevúhelyei

Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Gyönyörű városunkban megannyi eldugott és lenyűgöző randevúhely található, ahová a fiatalok és idősebbek is eljárhatnak romantikázni.

Botanikus Kert

A Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Természettudományi Kara mögött találjuk meg városunk egyik kincsét. A kertben padokon lehet megpihenni, és érdekfeszítő növények sokaságáról olvashatunk, miközben hűsölünk a fák adta árnyékok alatt.

Nyolc Boldogság kilátóterasz

A Kálvária-dombra épült teraszról nézhetünk le Pécs városára, ahonnan a történelmi belváros szinte teljesen belátható, és ahonnan gyönyörű panoráma tárul elénk.

A csillagok alatt

Kizárólag éjszakai program, amikor megcsodálhatjuk a pécsi csillagokat a Remeterétről, ahol szebb látképben lehet részünk, mint a város többi helyén.

A Középkori Egyetem nyitott parkja

A Székesegyház mögött bújik meg az éjszaka is kivilágított romantikus sétány, ami tökéletes lehet esti randevúnak. Amennyiben nappal tekintjük meg a helyet egy ottani kávézó ad pihenési lehetőséget.

Havihegyi sétány

Ugyancsak nappal és éjszakai is látogatható helyszín. A felújított tettyei sétány, ami a Havihegyi Templommal ér véget, pompás látványt nyújt városunk egy részére.

Flóra-pihenő

Mesebeli hely, ahol egy legendás hinta is vár a párokra. A kényelem csúcsfokán nézhetünk le a hegyperemről az alattunk lévő Keleti-Mecsekre.

Tv-torony

Magyarország legmagasabb épületének címét nyerte el a 197 méter magasságával. Az égimeszelő csodálatos látványt nyújt a romantika kedvelőinek.

Csónakázó-tó

Egy kicsit messzebbre, Abaligetre kell ellátogatnunk a vizes kalandért és filmbeli jelenetért, amikor kedvesünk a ‘Szerelmünk lapjai’-ban érezheti magát társaságunkban.