Címlap Kultúra Kárpátaljai t...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Három alkalommal adja elő Petőfi Sándor A helység kalapácsa című elbeszélő költeményéből alkotott színdarabját a beregszászi társulat a Pécsi Harmadik Színház (PHSZ) meghívására májusban. A társulat a kárpátaljai társulat támogatására biztatja publikumát.

A Nemzeti Színház és a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház közös – Vidnyánszky Attila rendezte – produkcióját május 23-án egyszer, egy nappal később pedig két alkalommal tekintheti meg a publikum Pécsen.

A kárpátaljai társulat meghívását akkor döntötték el, amikor az ukrajnai háború kezdetén a beregszászi színészek Magyarországra érkeztek, ugyanis a lehetőséggel a külhoni magyar művészeket kívánják segíteni „nehéz és bizonytalan helyzetükben”.

A nézők a belépőjegyen felül támogatói jegyeket is vásárolhatnak, de aki jegyvásárlás nélkül kívánja támogatni a kárpátaljai társulatot, megteheti egyéni hozzájárulás formájában is az általa felajánlott összeget a Pécsi Harmadik Színház számlaszámára utalva. Ez esetben mindenképpen fel kell tüntetni, hogy „beregszásziak támogatása”.

(Fotó: Pécsi Harmadik Színház Facebook-oldala)