Címlap Kultúra Levelet írt a...

Levelet írt a polgármesternek, aggódik a pécsi kultúráért a szervező

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyílt levelet írt egy pécsi rendezvényszervező a polgármesternek, mert aggódik a pécsi kultúra miatt. Trubics Zorán elsősorban retróban utazik, ő szervezi egyebek mellett Demjén Ferenc vagy a Neoton koncertjeit is. Íme a levele változtatás nélkül.

„Tisztelt Polgármester Úr!

Aggódalmamnak kifejezést adva, úgy döntöttem, hogy Önnek, levélben fogalmazom meg rövid kérésemet!

Nem tartozok azok a pécsi polgárok, családok közé, akik a Nemzeti Színháztól illetve a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-től kapják a fizetésüket, de határozottan szeretnék kiállni mellettük! Először el sem hittem, hogy a májusi fizetésük még bizonytalan lehet! Közel 40 éve részt veszek Pécs város kulturális életében, jól ismerem a szereplőit, munkájukat!

Kíváló szakemberekkel van megáldva a város, színházunk és színészeink messze híresek, a Zsök. dolgozói tisztességgel, becsülettel végzik munkájukat, büszkeség Pécsiként tekinteni azokra a sikerekre, produkciókra, amivel kiérdemelték a közönség szeretét, bizalmát!

Ez a kíváló munka nem jöhetett volna létre a kormány anyagi támogatása nélkül, amit talán sokan nem tudnak, évente milliárdos tételt jelent! Azt nem is merem elképzelni, mi történne e nélkül! Jó volt a lobbi, képviselőink mindent megtettek azért, /itt megkell említenem Dr. Hoppál Péter nevét, aki talán a legtöbbet tette a Teátrumért, Zsökért, Pannon Filharmonikusikért/ hogy évről – évre hozzájusson Pécs, a nélkülözhetetlen forrásokhoz!

Azzal a nyílvános kéréssel fordulok Önhöz, hogy minden politikai ellentétet félre téve, legyen szíves felkeresni a Minisztériumot, annak szakmai Államtitkárságát, és mielőbb tárgyalást kezdeményezni a helyzet megoldásával kapcsolatosan, mint ezt tette több ellenzéki polgármester is!

Ez már túlmutat a pártpolitikán, ez legmesszebbmenőkig városi ügy, amit sürgősen orvosolni szükséges, mert van rá lehetőség!

Bízom megfontolt és gyors döntésében!

Tisztelettel:

Trubics Zorán Rendezvényszervező”

A rendezvényszervező igen ismert Pécsett és a régióban, így az sem titok, hogy jóban van Páva Zsolttal és Hoppál Péterrel is – közös szelfik is készültek a közösségi oldalára, ugyanakkor az is igaz, hogy a korábbi városvezetéssel sem ápolt rossz viszonyt, sőt.