Címlap Kultúra Most már a sa...

Most már a saját nappalinkban is tudunk szuper hangversenyeket hallgatni

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten egy kellemes szombat estét ajánl a Pannon Filharmonikusok este 8 órai kezdettel - hiszen ekkor már biztosan nem tartózkodhatunk sehol másutt, mint otthon – így javasolják a legkényelmesebb kanapé vagy fotel kiválasztását otthonunkban, melynek képzeletbeli színpadára most egy különleges zongorát helyeznek.

A magyar mérnökök és Bogányi Gergely Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas zongoraművész közös, nem mindennapi munkájának igencsak látványos eredménye a Bogányi zongora, mely most az online térben élőben közvetítésre kerülő Könnyek című koncert egyik főszereplője lesz. Bogányi Gergely közreműködésével Wolfgang Amadeus Mozart c-moll zongoraversenyét hallgathatjuk meg.

Ezt követi Gabriel Fauré Pavané-ja, végül Georges Bizet I. (C-dúr) szimfóniája, amely a francia szerző 17 éves! korában megírt egyetlen és sokáig titokban maradt szimfóniája.

Az est dirigense Varga Gilbert vezető karmester.

Felmerülhet a kérdés, hogy miért fizetős a koncert, hiszen nagyon sok online tartalom érhető el ingyen:

Íme az érme két oldala: egy valódi koncertfilm élményét hozzák a nappalidba, profi stábbal, nagyon sok kamerával; a közönség pedig – ahogy a hangversenyterembe történő jegyváltáskor is – a jegy árával támogatja a klasszikus zenei kultúrát.

Így lesz közös és kölcsönös az az érték, amit zenekar és közönsége együtt hoz létre.