Címlap Kultúra Öt plusz egy ...

Öt plusz egy tipp az ötletes és kreatív adventi naptár készítéséhez

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Sokkal szórakoztatóbb és örömtelibb egy saját készítésű adventi naptár, mint egy csokoládéval teli, kereskedelmi forgalomban kapható adventi naptár megvásárlása, nem? Készíthetjük a családunknak, barátainknak, párunknak és gyerekeinknek.

Pécs és az itt található pár száz forintos boltok, mint például az ecofamily vagy az Euroshop Center erre is lehetőséget kínál, hogy olcsón beszerezzük a hozzávalókat: csipesz, fél pár zokni, borítékok és dobozok. Költségesebb, de egyben hasznosabbak a díszítő szalagok, zsinegek, néhány lap vagy mintás karton.

1. Csipesz és zokni

Karácsonyi zoknikat akasszunk fel egy zsinórra megszámozott csipesszel, és tegyünk bele apróságokat és édességet. Egyszerű de nagyszerű ötlet lehet adventi naptárnak.

2.Adventi boríték

Különböző méretű borítékokat számozzunk meg 1-től 24-ig, amiket rendezzünk fenyőfa alakba. Kétoldalas ragasztóval a gyerekszoba, a nappali vagy az ajtó falára rögzíthetjük. Az egyetlen hátrányuk, hogy csak kisebb ajándékok férnek el bennük.

3. Használjuk fel a régi dobozainkat

Attól függően, hogy mekkora ajándékokat szeretnénk beletenni, a régi gyufásdobozoktól kezdve a cipősdobozokig bármit felhasználhatunk. Miután eldöntöttük, hogy mit szeretnénk beletenni, gondosan csomagoljuk be a dobozokat különböző színű csomagolóanyagokkal.

4.Vállfa advent

Lógassunk egy vállfára lógatott fekete adventi tasakokat, bennük meglepetésekkel a lázadó korosztály számára.

5.Faágas advent

Pompásan mutatnak a színes adventi tasakok, akkor is, ha azok egy falra lógatott faágon funkcionálnak.

+ 1: Édesség helyett kedves üzenetek  

A fentiek közül választhatjuk bármelyiket és az édességek helyet kedvezhetünk másoknak apró, személyes üzenetekkel, vagy fotókkal akár versekkel, amivel még inkább hozzájárulhatunk az ünnepi hangulathoz.