Címlap Kultúra Remek alkalom...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mások mellett Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie számára tervezett lábbelik is láthatók azon a pénteken nyíló kiállításon, amelyet a pécsi LOKART képzőművészeti fesztivál előfutáraként rendeznek meg a baranyai vármegyeszékhelyen.

A főként kortárs alkotók műveit bemutató, a tárlatnak otthont biztosító Pécsi Galéria üzemeltetője, a Zsolnay Örökségkezelő (ZSÖK) Nkft. közleménye szerint a június 9. és szeptember 3. között megrendezendő tárlaton több mint 80 cipő tekinthető meg a hágai Virtual Shoe Museum gyűjteményéből.

A Shoe Fantasies/Cipőfantáziák című kiállításon látható – többek között – Zaha Hadid krómozott vinylgumiból és olasz kecske-nappa bőrből készült NOVA című cipője, míg a divat és show business világát Lady Gaga, Taylor Swift és Fergie cipői reprezentálják.

A kiállító angol, belga, bolgár, holland, izraeli, japán, orosz, olasz és román tervezők mellett, Atalai Zita, Kovács Sára, Melegh Anna és Tóth-Kern Enikő cipőalkotásait is megcsodálhatják a látogatók. A kiállítás kurátorai, Liza Snook, a Virtual Shoe Museum alapítója és Amber Aurélie Ambrose flamand cipő designer, aki különleges, „égig érő sarkú” cipőivel vált ismertté a világban.

A pénteken nyíló pécsi kiállítás kifejezetten a június 21. és 25. között zajló pécsi LOKART képzőművészeti fesztivál prológjára készült. A tíz helyszínen, csaknem száz művész részvételével, második alkalommal megrendezendő LOKART-on a képzőművészet mellett más, a vizuális és a kortárs művészeti szcénába tartozó alkotások és előadások is megjelennek.