Címlap Kultúra Remek ötlet: ...

Remek ötlet: páratlan aukciót szervez a pécsi egyetem

A PTE-t működtető kuratórium elnöke, Bódis József találta ki: művészetis diákok munkáit árverezik el

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Művészeti Kar egykori, és mai diákjainak válogatott munkáit árverezi el a Pécsi Tudományegyetem, egy rendkívüli aukció során. A befolyt pénz kisebb része az alkotókat illeti, a nagyobb rész pedig a kart, ami eszközfejlesztésre költheti a forintokat.

Bódis József (Fotó: Pécs Aktuál)

Az egészet Bódis József, a PTE-t működtető alapítvány kuratóriumi elnöke, volt rektor találta ki – hangzott el az esemény beharangozóján.

AZ „Aukció 2022” névre keresztelt esemény – noha nem előzmény nélküli – egy egészen páratlan kezdeményezés.

Az a célja, hogy teret adjon az alkotásoknak, művészeti szellemi termékeknek, illetve ösztönözni és bátorítani szeretné a művészetre fogékony közönséget, hogy bízzanak a fiatal alkotókban és legyenek nyitottak a műfaji kísérletekre.

„Pécs kulturális decentrum szerepe nem mítosz, hanem valóság. Tudományos és kulturális intézményhálózata figyelemreméltó, és nem vitatható”

– közölte Bódis.

Az aukció jövő pénteken, december 9-én lesz a Kodály Központban, 17 órától. A licitre bocsátott alkotásokat aznap délelőtt 10 órától személyesen is meg lehet nézni, de a tételek online is böngészhetőek. (Ennek linkjét hamarosan beillesztjük – a szerk.)