Címlap Kultúra Szép pécsi si...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szép sikert ért az „Álljon meg egy novellára” elnevezésű országos irodalmi pályázaton Bálint Dóra Pécsen élő geográfus, a PTE egykori hallgatója, hiszen „A kedvenc” című írása 1500 pályamű közül bekerült a díjazott legjobb húsz novella közé.

A díjazott alkotásokat nemrég ünnepélyes keretek között mutatták be; az alkotóknak a zsűri tagjai – mások mellett Grecsó Krisztán író és Vecsei H. Miklós színművész – adták át a díjakat. A pályázatra idén környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásokat vártak, így ebben a témában született a pécsi szerző írása is (ami ITT OLVASHATÓ).

A döntős alkotásokat bemutató plakátokat Budapesten és a vármegyeszékhelyeken forgalmas utak buszmegállóiban és egyéb városi reklámfelületeken helyezték ki.

A pályázat azonban még nem zárult le véglegesen: a döntőbe jutott írásokra szeptember 15-ig lehet szavazni (EZEN A HELYEN), a legtöbb szavazatot kapott mű elnyeri a közönségdíjat.

Így tehát szavazásra buzdítjuk olvasóinkat, hogy minél többen jelöljék meg Bálint Dóra A kedvenc című novelláját!