Címlap Meteor Érkezik az es...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, rövidebb (általában szűrt) napos időszakok csak kevés helyen, elsősorban a keleti tájakon lehetnek. Kiterjedtebb csapadékzóna is érkezik: elsőként a nyugati megyékben fordul elő eső, zápor, majd a nap folyamán lassan kelet felé helyeződik a csapadékrendszer, amely az esti, késő esti órákig megközelítőleg a Tisza vonaláig jut el. Északnyugaton és a Nyugat-Dunántúlon jelentős (akár 20 mm-t elérő, meghaladó) eső valószínű, egy-két helyen kis eséllyel az ég is megdörrenhet.

A délkeleti, keleti, majd késő délutántól az északnyugatira forduló szelet élénk, helyenként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között alakul, a Délkelet-Alföldön számíthatunk a magasabb értékekre.

Az OMSZ szerint szombaton reggel, délelőtt a nyugati és középső területeken átmenetileg felszakad a felhőzet, majd újra mindenhol erősen felhős, illetve borult idő lesz a jellemző. Többfelé várható eső, zápor. A déli, délkeleti szél egyre többfelé északnyugatira fordul, sokfelé megélénkül, a Dunántúlon erős, viharos széllökések is lehetnek. Hajnalban 7, 13, kora délután 11, 17 fok körül alakul a hőmérséklet.

Vasárnap kezdetben erősen felhős lesz az ég, de egyre jobban szakadozik, csökken a felhőzet. A középső megyékben és a Dunántúl nagy részén továbbra is nagy területen marad erősen felhős az ég. Reggel a keleti országrészben még több helyen várható eső, de egyre kevesebb helyen, délután már csak elvétve lehet csapadék. Az északi, északkeleti szelet elsősorban a Dunántúlon kísérik erős lökések. Hajnalban 4, 11, kora délután általában 13, 18 fokot mérhetünk, de a tartósabban felhős tájakon ennél pár fokkal hidegebb  is lehet.